BESTIDNIK! Napao Novaka Đoković, Srbija u šoku!
Goran Ivanišević i Novak Đoković, Foto: Starsport

haos

BESTIDNIK! Napao Novaka Đoković, Srbija u šoku!

Bruka

Objavljeno:

Da je Novak Đoković često na udaru raznoraznih "poznavaoca" tenisa, to odavno nije novost.

Novost je probijanje dna raznim predlozima, idejama...

U sam vrh ove liste brzinom svetlosti smestio se Peter Bodo, autor teksta "Da li je tenis prerastao dugu sezonu na šljaci" objavljenog na portalu tenis.com.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Valery HACHE / AFP / Profimedia

Kao zaključak, autor je ustvrdio da Novak Đoković predugo vlada svetskim tenisom iako retko igra!

- Novak Đoković, koji je i dalje prvi, nije igrao od 13. aprila u Monte Karlu. Bila bi šteta da se na Rolan Garosu ispostavi da je to bila sjajna strateška odluka - zaključuje Bodo.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: EPA/JUANJO MARTIN

Autoru smeta to što sezona na šljaci predugo traje, a i što su neki turniri sa nedelju dana produženi na dve nedelje.

- Kao rezultat nedavnih događaja gospodari tenisa moraju da preduzmu reevaluaciju dela sezone na šljaci koji je dugo delovao kao najstabilniji, najkoherentniji i najlogičniji segment u ozloglašeno haotičnom teniskom kalendaru. Sve je bilo relativno mirno u Madridu dok se Janik Siner nije povukao iz četvrfinala zbog povrede kuka. Nedugo zatim aktuelni šampion i drugi nosilac Karlos Alkaraz je izgubio od Andreja Rubljova u četvrfinalu. Ranjivo desno rame je odigralo ključnu ulogu u Alkarazovom porazu i nateralo ga da se dve nedelje kasnije povuče iz Rima. Siner je isto uradio dan kasnije.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: NSJsport / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Zatim je u još jednom obeshrabrujućem potezu Danil Medvedev morao da se povuče iz četvrfinala sa Jiržijem Lehekom. Samo 24 sata kasnije Lehečka je morao da se povuče zbog bola u leđima. Rubljev je otišao u finale, ali je bol koji je osetio u meču sa Alarazom bio toliko jak da mu je pomoglo samo to štpo je igrao pod anesteticima. Ovo nije ono što je suština sezona na šljaci decenijama. Sigurno je da je kalendar lepo napunjen prestižnim događajima kao i nekim istorijskim turnirima poput Eštorila i Barselone. Ali to su bili jednonedeljni turniri igrani samo po danu. Sada je svet šljake drugačiji - navodi se u tekstu.

Ne sviđa se autoru teksta to što je Novak prvi na svetu, a to što ostali ne mogu da igraju smatra za pobedu Novakove strategije. Da li će se tako ispostaviti, kaže da ćemo videti - na Rolan Garosu.

- Spisak povreda pokazuje koliko je igračima potrebno odmora koji ne dobijaju kako bi kompenzovali broj radnih sati. Niko ne hvali ni to što se turniri igraju na dve nedelje iako bi trebalo da bude tako. Kvalitet tenisa je svakako razblažen kada su produženi turniri - navodi on.

Bonus video:

00:20

NOVAK ĐOKOVIĆ PRED FINALE US OPEN: Igraću taj meč kao da mi je poslednji u karijeri

(Espreso sport/Mondo/N.L)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.